Pişirme Süresi: 50 dk
Hazırlama Süresi: 1 sa 30 dk
Porsiyon: 6

Elma ile tarçının muhteşem uyumu ve şık görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakacak bir tarif! Görünüşü kadar zor olmayan fakat tadı damağınızda kalacak lezzetiyle elmalı tart veya diğer adıyla elmalı turta nasıl yapılır sorusuna cevabı malzemelerle başlayarak verelim. 

Malzemeler

  • 4 adet rendelenmiş elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 125gr tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Nasıl Hazırlanır?

   İç Harcının Hazırlanışı

1İç harcı için rendelenmiş 4 adet elma, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir tavaya alın ve kısık ateşte elmalar diriliğini yitirene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ardından pişen elmaları oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

   Hamurunun Hazırlanışı

1Hamuru için yoğurma kabına 1 adet yumurtayı, 125gr tereyağını ve yarım su bardağı toz şekeri alarak yoğurun. Yarım paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu da karışıma ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 

   Şekil Verilmesi ve Pişirilmesi

1Hamuru 15dk boyunca dinlendirin. Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın ve bir kenera ayırın. Kalan hamuru pişirme tepsinize koyarak tepsinin şeklini alana dek açın. Tepsinin kenarlarını da düşünerek kenarlarını da doldurun. 

2Açılan hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcını dökün ve eşit biçimde yayın. Kenarda bekletmiş olduğunuz hamuru açın ve şeritler halinde kesin. Kestiğiniz hamurları ağ biçiminde desen yaparak elmalı harcın üzerine işleyin. 

3180° de önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Tartın pişmesinin ardından soğumaya bırakın ve soğumasının ardından üzerine pudra şekeri eleyin. Pizza dilimi biçiminde keserek tartınızı servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.