Pişirme Süresi: 12 dk
Hazırlama Süresi: 30 dk
Porsiyon: 4
arpa şehriye salatası

Malzemeler

   Salata İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı arpa şehirye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 5 adet kornişon turşusu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 8-10 dal maydanoz

   Sosu İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Hazırlanır?

   Salatanın Hazırlanışı

1Geniş bir tavayı ocağa koyarak ve altını yakın. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve 2,5 su bardağı arpa şehiryeyi ilave edin ve 2 dakika boyunca arpa şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.

2Kavrulan şehiryelerin üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika boyunca suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve tavanın ağzına peçete kapatarak soğumaya bırakın.

42 dal yeşil soğanı, 8-10 dal maydonozu ve 5 adet kornişon turşusunu ince ince kıyın ve 1 su bardağı konserve mısırla beraber kaseye koyarak karıştırın. Haşlamış olduğunuz arpa şehiryeleri de kaseye ilave ederek karıştırın.

   Sosun Hazırlanışı

1Sos kasenizin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 çay kaşığı tuzu alarak bir çözelti elde edene kadar karıştırın. Ardından sosunuzu 10 dakika buzdolabında bekletin.

Sosunuzu hazırlamanızın ardından hazırladığınız arpa şehirye salatasının üzerine gezdirin. Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.