Pişirme Süresi: 30 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Porsiyon: 2

Hayvanın en değerli yerlerinden olan antrikot bu tarifimizde başka bir lezzete bürünmüş bir biçimde karşımızda. Yağ yapısının etin içerisine harita gibi dağılışı antrikotun lezzetini bir kez daha ortaya koyuyor. Dilerseniz daha fazla bekletmeden bu muazzam sotenin tarifini sizlerle paylaşalım.

Malzemeler

  • 400gr dana antrikot
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Nasıl Hazırlanır?

1Antrikotu kalın ve uzun bir biçimde doğrayarak işe başlayın. Ardından tabanı orta kalınlıkta olan ve ısıyı muhafaza edebilen bir tavaya yağ koymadan antrikotları alın. Ocağı yakın ve orta ateşte pişirmeye bırakın.

2Et suyunu salıp tekrar çekince sütünü ilave edin, ocağın altını kısın ve tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin. 5 dakika pişirmenizin ardından kimyonu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi ve tuzu ilave edin.

3Ardından et tüm sıvıları çekene kadar pişirmeye devam edin. Et artık kızarma eğilimi göstermeye başlayınca tereyağını koyun, tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika boyunca pişirin.

4Pişirmenizin ardından etinizi patates püresi ve bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.